Vier levensvrienden

Maak met het audioboek Vier levensvrienden kennis met vier waardevolle relationele kwaliteiten in het omgaan met onszelf en met de wereld om ons heen: vriendelijkheid, compassie, (mede)vreugde en gelijkmoedigheid. Deze hartkwaliteiten bestrijken alle vier een ander terrein. Net zoals we onze lichamelijke conditie, concentratie of mindfulness (open aandacht) kunnen trainen en ontwikkelen, zo blijken we de vier levensvrienden te kunnen ontwikkelen door regelmatige beoefening. Het bijzondere van deze beoefening is dat ze religie overstijgend is; ieder mens kan zijn of haar leven verrijken met de kracht van mildheid.

Op de twee cd’s staan geleide meditatieoefeningen om de vier levensvrienden – die in de boeddhistische psychologie ook wel de vier nobele verblijven worden genoemd – tot ontwikkeling te brengen.

Het bijbehorende boekje dient als ondersteuning, biedt achtergrondinformatie en beschrijft de valkuilen die op kunnen treden bij de beoefening. Vier levensvriendengeleide meditatieoefeningen voor vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid biedt een uitnodiging om met vriendelijke, compassievolle, vreugdevolle of onpartijdige ogen te kunnen kijken naar onszelf en naar de wereld om ons heen.

Uitgeverij: Asoka, 2013.
Uitvoering: digipak.
Omvang: 2 audio-CD’s en een begeleidend boekje (63 blz)
Auteurs en stemmen: Frits Koster, Erik van den Brink en Jetty Heynekamp
Prijs: € 20,50. ISBN: 9789056703042

Klik hieronder om  het audioboek Vier levensvrienden bij de uitgever te bestellen.