Bevrijdend inzicht

Met dit boek kan de lezer kennismaken met de psychologie van het Theravada boeddhisme, als bakermat voor alle later ontstane stromingen in het boeddhisme.

Op een eenvoudige en heldere manier beschrijft Frits Koster een aantal elementaire aspecten van het boeddhisme, zoals de vier Nobele Waarheden, karma en wedergeboorte. Ook komen verschillende meditatievormen aan bod en wordt er specifiek aandacht geschonken aan de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie, waarbij het ontwikkelen van opmerkzaamheid of mindfulness centraal staat. Na een praktische uitleg van de werking van inzichtmeditatie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de vruchten van meditatie: wijsheid en zuiverheid van geest. In het laatste deel komen

onderwerpen als gezondheid, therapie, relaties, communicatie en stress aan bod en worden principes en vruchten van inzichtmeditatie vertaald naar onze westerse samenleving.

Alle hoofdstukken kunnen los van elkaar gelezen worden, terwijl het geheel een rijke kennismaking biedt met de boeddhistische psychologie en inzichtmeditatie. In Bevrijdend inzicht – een kennismaking met boeddhistische psychologie, mindfulness en inzichtmeditatie laat Frits Koster zien hoe we thuis kunnen komen bij wat zich in het nu steeds in en aan ons voordoet, in lichaam en geest. Het is een gids naar innerlijke vrijheid.

Uitgeverij: Asoka, 1999 (7e druk 2020)
Omvang: 240 pagina’s,
Illustraties: Fop Smit. Foto’s: Laila Keuning
Extra: het boek biedt gratis downloads
Prijs: € 21,25. ISBN: 978 90 5670 160 4

Klik hieronder om het boek bij de uitgeverij te kopen.