Inzichtmeditatie

Deze audiobestanden bieden luisteraars de mogelijkheid thuis kennis te maken met de beoefening van inzichtmeditatie, één van de meest beproefde meditatietechnieken uit het theravada-boeddhisme. De audio download Inzichtmeditatie – inleiding, instructies en geleide meditaties bestaat uit vijf onderdelen. Na een algemene inleiding volgt in het tweede onderdeel een geleide meditatieoefening, met praktische adviezen voor het beoefenen van zit- of ligmeditatie.

In het derde onderdeel komt de beoefening van loopmeditatie aan bod; het vierde onderdeel is gerelateerd aan de positieve invloed van opmerkzaamheid op het hanteren van stress. Het geheel wordt afgerond met adviezen over de toepassing van inzichtmeditatie in het dagelijks leven.

Dit audiomateriaal is zeer geschikt als een kennismaking en stelt meer ervaren mediterenden in de gelegenheid om thuis hun meditatieproces zo nu en dan te toetsen of te ondersteunen. Ook is zij bedoeld voor mensen, die om bijvoorbeeld gezondheidsredenen moeilijk aan georganiseerde meditatie-activiteiten mee kunnen doen.

Uitgeverij: Asoka, 2018
Uitvoering: audio download
Afspeeltijd: 72 minuten
Auteur en stemmen: Frits Koster & Carla Kamerling
Prijs: € 5. ISBN: 9789056700577

Klik hieronder om de audiobestanden te kunnen kopen en downloaden.