Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC)

De training ‘Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren’ (MVMC) is een door Zohair Elabd ontwikkelde vervolgtraining op de mindfulness MBSR/MBCT training en komt tegemoet aan de behoefte van deelnemers om na 8 weken basistraining de beoefening voort te zetten en verder te ontwikkelen. De training kan ook gevolgd worden door deelnemers die op een andere manier kennis hebben gemaakt met mindfulness of bijvoorbeeld yoga beoefenen en zich interesseren in de inhoud van het programma.

MVMC biedt mindfulness verdieping en stressreductie in de vorm van meditatie, educatie, interpersoonlijke verkenningen en lichaamsgerichte oefening. Als belangrijk onderdeel biedt de training de mogelijkheid om mindfulness ook buiten de meditatiemat handen en voeten te geven. Daar waar velen zich op de mat al snel of na enige oefening thuis voelen, blijkt het vaak nog uitdagend mindfulness in te zetten zodra we in contact treden met anderen. De training reikt handvatten aan die ingezet kunnen worden om mindful en authentiek te communiceren en de verbinding en relatie met onszelf en anderen verder te onderzoeken, te verdiepen en waar mogelijk te verbeteren. De kwaliteit van onze relaties is immers minstens net zo belangrijk voor de kwaliteit van ons leven als onze individuele mindfulness beoefening.

De MVMC-opleiding

De MVMC-opleiding is ontwikkeld door Zohair Elabd in samenwerking met Frits Koster en wordt georganiseerd vanuit het Gentleminds Instituut voor Compassie. De opleiding is geschikt voor gecertificeerde MBSR/MBCT trainers en kan ook gevolgd worden door professionals die werken met mensen en al vertrouwd zijn met de beoefening van mindfulness – vanuit persoonlijke behoefte en affiniteit met de thema’s. Na de opleiding ben je in staat zelfstandig de (vervolg) training ‘Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren’ (MVMC) te verzorgen of oefeningen hiervan te verwerken in je eigen praktijk.

voor informatie over de MVMC opleiding in twee weekends (5 dg) op Landgoed Oohm (bij Hillegom): 7-9 juni en 6+7 juli 2024

voor informatie over de MVMC opleiding in twee weekends (5 dg) in Studio Duinlust (bij Haarlem): 17-19 januari en 8+9 februari 2025