Online-training Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC)

Wijsheid en compassie in het leven met onszelf en anderen

Met veel plezier kunnen we je de zes weken durende vervolgtraining ‘Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren’ (MVMC) o.l.v. Zohair Elabd aanbieden – als een mogelijkheid om mindfulness ook buiten de meditatiemat te kunnen toepassen, in contact met anderen. MVMC reikt handvatten aan die ingezet kunnen worden om mindful en authentiek te communiceren en de relatie met onszelf en anderen verder te onderzoeken, te verdiepen en waar mogelijk te verbeteren.

Zohair zegt hier het volgende over: ‘We duiken dieper in de werking van het brein in relatie tot stress en leren onze emotieregulatie- en motivatiesystemen kennen van waaruit veel van ons gedrag gestuurd en ons welzijn bepaald wordt. We ontdekken hoe verschillende elementen van mindfulness en mindful communiceren bijdragen aan het meer in balans brengen van deze systemen. Dit helpt ons om meer ontspannen aanwezig te zijn en te communiceren.

Daarnaast biedt de MVMC-training een ervaringsgerichte verdieping middels de beoefening van kalmte- en mildheidmeditatie, reflectie op behoeften en waarden en middels mindful bewegen (d.m.v. de beoefening van yin-yoga).
De training is inclusief oefensuggesties voor thuis, je ontvangt hiervoor via de mail een werkboek (pdf) en audiobestanden.’

Online:

We zullen gebruik maken van Zoom; je dient te kunnen beschikken over een goede internet verbinding, een rustige omgeving en een geschikte laptop of pc (een Ipad, Tablet of een mobiele telefoon volstaat vaak niet). Een paar dagen voor aanvang van de training zullen we je een voor de training te gebruiken Zoom-link toesturen.

Zohair Elabd is gecertificeerd mindfulnesstrainer in Amsterdam en oprichter van ZoMindful. Met een team van mindfulnesstrainers verzorgt Zomindful in Amsterdam e.o. de MBSR/MBCT training, vervolgtrainingen en trainingen in onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast verzorgt Zohair retraites waarin de mindfulness vaardigheid verder verdiept en verbreed wordt, o.a. met mindful communiceren. Na een carrière in het bedrijfsleven maakte Zohair een switch naar het onderwijs alwaar hij zich bekwaamde in didactiek en onder andere onderwijsinstelling breed een burgerschapsprogramma ontwikkelde. Ook was Zohair een periode gemeenteraadslid in Amsterdam. Zohair is lid van de taskforce diversiteit en inclusie bij de beroepsvereniging VMBN van waaruit hij bijdraagt aan het meer inclusief maken van mindfulness. Buiten zijn werk als mindfulnesstrainer is Zohair werkzaam als projectleider en docent op het MBO waar hij een project leidt dat sociaal en duurzaam ondernemerschap bij jongeren stimuleert. Samen met Frits Koster en Lidewij Severins heeft hij de opleiding tot MVMC-trainer opgezet. Zie www.zomindful.nl.

N.B. De MVMC-training is ontstaan uit de behoefte van deelnemers om de beoefening voort te zetten na eerder een mindfulness training te hebben gevolgd – bijvoorbeeld MBSR, MBCT, Breathworks of een vergelijkbaar mindfulness-based programma, maar is bijvoorbeeld ook een mooi vervolg op de compassietraining.
We bieden je deze training aan omdat waardevolle elementen uit ons boek ‘De kunst van mindful communiceren’ o.i. op een hele mooie manier zijn samengebracht in de MVMC-training. Daarnaast is Frits betrokken als medeontwikkelaar en als opleider bij de opleiding tot trainer MVMC.

De online-training MVMC m.i.v. 11 april a.s. is vooral ervaringsgericht. Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot MVMC-trainer bij Gentleminds Instituut voor Mindfulness 4-5 juni en 17-19 juni 2022 (5 dagen).
Via het Centrum voor Mindfulness (CVM) te Amsterdam zal dit najaar een opleiding tot MVMC-trainer worden georganiseerd op 13, 27+28 oktober en 10+11 november 2022 (5 dagen). Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Praktische informatie

 • Online-training: Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC).
 • Data: 6x maandagavond: 11, 18 en 25 april en 2, 9 en 16 mei 2022.
 • Tijd: 19.00-21.30 uur.
 • Locatie: online.
 • Begeleiding: Zohair Elabd.
 • Kosten: € 200 (incl. btw 21% en een werkboek en audiobestanden).
 • Meer info: tel. 06-40200178 of klik hier voor email contact.
 • Annulering: als de annulering minimaal 2 weken van tevoren wordt doorgegeven dan wordt de aanbetaling teruggestuurd (verminderd met € 15 administratiekosten). Als de annulering binnen twee weken voor aanvang van de training wordt doorgegeven dan kan de helft van het deelnamebedrag niet meer teruggevorderd worden.
 • Aanmelding: je kunt je hieronder digitaal aan te melden; je aanmelding wordt verwerkt wanneer de betaling is overgemaakt op IBAN NL03SNSB0858403447 o.v.v. ‘MVMC 2022’. Na je aanmelding zul je door Zohair benaderd worden voor een kort kennismakingsgesprek.

Aanmeldingsformulier
online-training MVMC m.i.v. 11 april 2022

  Voornaam en achternaam:

  M / V

  ManVrouw

  Geboortedatum:

  Beroep/dagbesteding:

  Telefoon:

  Adres (straat en huisnummer):

  Postcode:

  Woonplaats:

  E-mailadres:

  Ervaring met mindfulnessbeoefening:

  Ik stem in met de volgende kosten: €200 (incl. 21% btw).

  Datum: