Weekend Mindfulness, Compassie & Wijsheid 3 – 4 december 2022

Mindfulness betekent opmerkzaamheid. Het verwijst naar een meditatietechniek die stamt uit het boeddhisme, zoals dat met name in Zuidoost Azië wordt beoefend. Bij deze meditatietechniek, die ook wel vipassanā- of inzichtmeditatie wordt genoemd, leren we erkennend te aanschouwen wat zich in het nu in of aan ons voordoet, zonder direct over te hoeven gaan tot het be- of veroordelen of rationeel analyseren van wat wordt waargenomen. Door deze open aandacht kunnen allerlei verwerking- en bewustwordingsprocessen plaatsvinden en kunnen we innerlijke ruimte ervaren. In dit weekend zal extra aandacht besteed worden aan wijsheid en compassie, twee waardevolle metgezellen die met de beoefening van mindfulness tot bloei komen.

Tijdens het weekend worden verschillende meditatieoefeningen gedaan, zoals zit-, loop- en ligmeditatie. Er wordt ook enkele keren gebruik gemaakt van interpersoonlijke mindfulnessbeoefening, waarbij in tweetallen specifieke thema’s onderzocht kunnen worden middels meditatieve communicatie. Na afloop wordt er altijd gezamenlijk nagepraat over de meditatie-ervaringen. Het weekend is geschikt voor beginners en voor meer ervaren mediterenden en draagt bij aan een grotere innerlijke vrede en bevrijdend inzicht.

INFORMATIE

Stichting Khanti organiseert een meditatieweekend ‘Mindfulness, Compassie & Wijsheid’ o.l.v. Frits Koster op zaterdag 3 en zondag 4 december 2022.

Tijden:
Zaterdag 3 december: 11.00 (entree v.a. 10.30 u) – 13.30 u / 14.30 – 17.30 u / 19.00 – 21.00 u.
Zondag 4 december: 09.30 – 13.30 u.

Kosten:

 • Voor particulieren wordt € 117,50 / 137,50 (naar draagkracht) gerekend. Deze kosten zijn voor het gehele weekend, inclusief koffie en thee, graag zelf lunchpakketjes meenemen en een meditatiekussen of -bankje.
 • Bij onvolledige deelname wordt € 32,50 / 37,50 (naar draagkracht) per dagdeel gerekend.
 • Voor zelfstandigen en mindfulnesstrainers wordt € 170 (of € 45 per dagdeel) gerekend, er wordt dan na ontvangst van de betaling een betalingsbewijs gestuurd naar het opgegeven adres.
 • Deelnemers voor het hele weekend hebben voorrang.
 • Als je mee wilt eten (vegetarisch) op de zaterdagavond dan kost dit € 9,50 extra.
 • De overnachting van zaterdag op zondag is niet inbegrepen in de prijs.

Meer informatie:
Gertrude Krayenbosch of tel. 06-42580607. Zie www.mettameditatie.nl.

Aanmelding:
Inschrijven is mogelijk door onderstaand formulier ingevuld op te sturen en het deelnamebedrag te storten op IBAN-rekeningnummer NL40 INGB 0005 6967 89 van Stichting Khanti te Leiden, o.v.v. ‘3-4 dec22’. Als het aanmeldingsformulier en het deelnamebedrag ontvangen zijn wordt een bevestigingsmail gestuurd. Als het weekend is volgeboekt dan volgt er ook een bericht en wordt het deelnamebedrag teruggestort.

Aanmeldingsformulier

  Voornaam en achternaam:
  M / V ManVrouw
  Geboortedatum:
  Indien van toepassing: bedrijfsnaam:
  Telefoon:
  Adres (straat en huisnummer):
  Woonplaats: (postcode en stad):
  E-mailadres:
  Beroep/dagbesteding:
  Meditatie-ervaring in het kort (methode(s), waar bij wie, sinds hoe lang, regelmaat:
  Ik doe mee aan het weekend Mindfulness, Compassie & Wijsheid 3-4 december 2022 in Oegstgeest.
  Ik doe mee als: particulierzelfstandige of bedrijf
  Kosten :
  Opmerkingen:
  Eten: Ik eet mee en maak € 9,50 extra overIk eet niet mee
  Datum: