Weekend Yoga, Mildheid en Mindfulness vrijdag 2 t/m zondag 4 juni 2017

INFO

Wanneer: vr 2 t/m zo 4 juni 2017 (3 dagen)

Waar: Huize Elisabeth, Denekamp

Kosten: zie hier


Meer informatie:
– Elles Slee: tel. 0521-592076 of elles.slee@planet.nl.
– Jetty Heynekamp: tel. 0594-621807 of info@fritskoster.nl

Vrijdagmorgen 2 t/m zondagmiddag 4 juni 2017 (drie dagen) zal er een weekend ‘Yoga, Mildheid & Mindfulness’ plaatsvinden in Huize Elisabeth te Denekamp (Overijssel).

Yoga is een weg om jezelf beter te leren kennen, om rust, kracht en evenwicht in jezelf te vinden. Door eenvoudige bewegingen en lichaamshoudingen ga je steeds beter zien hoe je omgaat met jezelf en kun je dit inzicht gebruiken in je dagelijkse leven. Het ontwikkelen van een goede ademhaling staat centraal. Iemand die gespannen is kan hoog en oppervlakkig gaan ademen. Door te ontspannen wordt de adembeweging rustiger en regelmatiger. Daardoor komen lichaam en geest tot rust. Yoga kan ertoe bijdragen om in balans te komen en is geschikt voor iedereen.

Mildheid: op de schaal van een ‘welzijnsthermometer’ richt compassie zich op de temperaturen ónder het nulpunt en heeft als wens om pijn en lijden te verzachten. Vriendelijkheid richt zich op de temperaturen bóven het nulpunt en streeft naar het bevorderen van het welzijn van onszelf en dat van anderen. Vriendelijkheid en compassie zijn hartverwarmend en kunnen worden samengevat in de term ‘mildheid’. Mildheid maakt het hart open en accepterend, waardoor we vrede kunnen sluiten met onszelf en met de wereld om ons heen.

Mindfulness of opmerkzaamheid verwijst naar het vermogen erkennend én objectief gewaar te zijn wat zich op het moment in of aan ons voordoet, zonder direct over te hoeven gaan tot het be- of veroordelen of rationeel analyseren van wat wordt waargenomen. De beoefening van mindfulness is eeuwenoud en wordt tegenwoordig zeer succesvol toegepast bij chronische pijn en stress, vermoeidheid en depressie.

olifant1

Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga of met meditatie. Het weekend is bedoeld als een introductie voor als je zoekt naar praktische en goed in het dagelijkse leven inpasbare wegen ter ontspanning, stresshantering en burnoutpreventie. Het weekend is echter ook zeer geschikt als je al meer ervaring met yoga of meditatie hebt en de combinatie van de beide methodes eens aan den lijve wilt ervaren.

N.B. het weekend vindt  gedeeltelijk  plaats in stilte.

 

 

frits koster Frits Koster

(Geb. ‘57) kwam 35 jaar geleden  in aanraking met inzichtmeditatie en heeft vervolgens 6 jaar als monnik doorgebracht in boeddhistische kloosters in Zuidoost Azië. Frits begeleidt sinds 1988 meditatieactiviteiten. Hij is inmiddels uitgetreden werkt parttime als compassie- en mindfulnesstrainer in de GGZ en is docent in diverse opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in Nederland en andere landen in West- en Noord-Europa. Frits is auteur van verscheidene boeken (uitgeverij Asoka en Boom). www.fritskoster.nl.

Foto_elles_sleeElles Slee

(geb. ’46) is een door de Stichting Yoga en Vedanta gediplomeerde yogadocente en lid van de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland.  Zij heeft ruim 35 jaar een bloeiende yogapraktijk in Dwingeloo en volgde aanvullende opleidingen o.a  aan de Deutsche Akademie des Yoga der Energie;  Spiraldynamik (Duitsland); Ademtherapie. In 2006 rondde ze de driejarige opleiding tot Feldenkrais Practitioner af. Ze geeft een zachte vorm van yoga en integreert elementen uit de Feldenkrais methode in haar yogalessen. www.yogadrenthe.com.

Data: Van vrijdag 2 t/m zondag 4 juni 2017.
Aanvang: Je bent vrijdag welkom v.a. 9.30 uur; het formele programma begint om 10.30 uur.
Het weekend eindigt zondag om 16.00 uur.
Plaats: Huize Elisabeth, Gravenallee 11, 7591 PE Denekamp (tel. 0541-753256; op werkdagen  bereikbaar van 9.00 – 12.00 u).
Zie www.huizeelisabethdenekamp.nl.
Begeleiding: Elles Slee (yoga), Frits Koster (inzichtmeditatie) en Jetty Heynekamp (organisatie).
Kosten:
  • € 396 voor een plek op een 1-persoonskamer. Hiervan is € 181 voor het verblijf, dit bedrag is inclusief 6% btw. Voor de organisatie en de begeleiding wordt € 215 gerekend, dit bedrag is inclusief 21% btw.
  • Voor alle kamers geldt dat het toilet en douche-gelegenheid op de gang zijn.
  • De prijs is inclusief koffie, thee en vegetarische maaltijden.
  • Als je al graag op de donderdagavond (na de broodmaaltijd) wilt aankomen dan kan dit voor een meerprijs van € 33 p.p. (voor de overnachting inclusief ontbijt).
Bijzonderheden: De bedden zijn opgemaakt. Handdoeken graag zelf meenemen. Een handdoekenpakket is eventueel te huur voor € 3,50. Neem voor het gemak zelf sloffen, stevige (sport)schoenen, een klokje, een omslagdoek of deken en warme, gemakkelijk zittende kledij mee.
Vervoer:
  • Met de auto: zie de routeplanner van de ANWB of gebruik een navigator.  
  • Met het openbaar vervoer: www.huizeelisabethdenekamp.nl.
  • Poolen: als je wilt poolen met andere deelnemers dan kun je ons dit mailen; wij zullen dan je verzoek doormailen naar andere deelnemers (via bcc).
Meer info: Elles Slee:     tel. 0521-592076. E-mail: elles.slee@planet.nl.
Frits Koster: tel. 0594-621807. E-mail: info@fritskoster.nl
N.B. Frits en Jetty zijn niet bereikbaar tussen 10 januari – 10 maart 2017.
Opgave: Door het digitale aanmeldingsformulier hieronder in te vullen en te verzenden; aanmelding kan ook door het info- en aanmeldingsformulier als pdf te downloaden en blz. 3 te printen, in te vullen en op te sturen. Je aanmelding is pas geldig als ook een aanbetaling van € 150 is overgemaakt, z.s.m. te storten op IBAN-nummer NL03 SNSB 0858 4034 47 van Trainingsbureau Mildheid en Mindfulness te Ezinge, o.v.v. ‘YMM Denekamp’. Hierna krijg je als bevestiging een factuur thuisgestuurd voor het gehele bedrag. Na aftrek van de aanbetaling kan het resterende bedrag dan uiterlijk een paar dagen voor aanvang van het weekend worden overgemaakt.Na opgave ontvang je een week voor aanvang van de retraite via de mail een bevestiging met meer gedetailleerde informatie over het verblijf in Huize Elisabeth.

ON-LINE AANMELDINGSFORMULIER

Ik wens mee te doen aan het weekend Yoga, Mildheid en Mindfulness van vrijdag 2 t/m zondag 4 juni 2017 in Denekamp.

Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen – om welke reden dan ook – niet kan of niet wil doen, ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleiders niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.
Voornaam en achternaam:
M / V ManVrouw
Geboortedatum:
Indien van toepassing:bedrijfsnaam:
Telefoon:
Adres (straat en huisnummer):
Postcode:
Woonplaats:
E-mailadres:
Beroep/dagbesteding:
Ervaring met yoga en/of mindfulness (hoe, sinds wanneer, regelmaat):
Eventueel dieet - (alleen op medische indicatie, graag een beschrijving invoegen)
Kosten: € 396 voor het gehele weekend (3 dagen). Voor het verblijf wordt €181 gerekend (inclusief 6% btw); voor de begeleiding en organisatie wordt € 215 gerekend (inclusief 21% btw).
Extra overnachting van 1-2 juni à €33:
Naam en (mobiel) telefoonnummer contactpersoon bij spoedgevallen:
Datum:
 
N.B. In geval je medicatie gebruikt en/of onder behandeling van een psychiater, psychotherapeut of medisch specialist bent is het aangeraden om – alvorens je aan te melden – eerst contact op te nemen met de retraitebegeleider.
N.B. Je aanmelding is pas geldig als de aanbetaling van € 150 is geregeld,  z.s.m. te storten op IBAN-nummer NL03 SNSB 0858 4034 47 van Trainingsbureau Mildheid en Mindfulness te Ezinge, o.v.v. ‘YMM Denekamp’.
Bij voortijdige annulering van de retraite hanteren we de volgende regel: als de annulering acht of meer weken van tevoren wordt doorgegeven dan wordt de aanbetaling teruggestuurd (verminderd met € 25,- administratiekosten). Als de annulering vier tot acht weken van tevoren is dan kan de aanbetaling niet meer teruggevorderd worden; bij annulering binnen vier weken voor aanvang van de retraite wordt 80% van het deelnametarief in rekening gebracht.