Weekend Mildheid & Mindfulness Oegstgeest 24-25 maart 2018

logo leidenlogo khanti2

Mildheid of liefdevolle vriendelijkheid (metta) zoekt het ‘goede’ in de mens. Zij maakt het hart open en accepterend. Metta is onbegrensd, zonder uitzondering alle wezens omvattend, waar ze zich ook mogen bevinden, wie ze ook zijn en wat ze ook zijn. Door deze mildheid verzacht en opent het hart zich en kunnen we vrede sluiten met onszelf en met de wereld om ons heen.

Mindfulness betekent opmerkzaamheid. Het verwijst naar een meditatietechniek die stamt uit het boeddhisme, zoals dat met name in Zuidoost Azië wordt beoefend. Bij deze meditatietechniek, die ook wel vipassanā- of inzichtmeditatie wordt genoemd, leren we accepterend en objectief te observeren wat zich in het nu in of aan ons voordoet, zonder direct over te hoeven gaan tot het be- of veroordelen of rationeel analyseren van wat wordt waargeno­men.

Door deze open aandacht kunnen allerlei verwerking- en bewustwordingsprocessen plaatsvinden en kunnen we innerlijke ruimte ervaren. Naast mildheid en mindfulness zal dit weekend extra aandacht besteed worden aan de vier verblijven voor opmerkzaamheid, zoals deze in de boeddhistische psychologie worden genoemd.

Tijdens het weekend worden verschillende meditatieoefeningen gedaan, zoals zit-, loop- en ligmeditatie. Er wordt ook enkele keren gebruik gemaakt van interpersoonlijke mindfulnessoefeningen; waarbij in tweetallen specifieke thema’s onderzocht kunnen worden middels meditatieve communicatie. Na afloop wordt er altijd gezamenlijk nagepraat over de meditatie-ervaringen. Het weekend is geschikt voor beginners en voor meer ervaren mediterenden en draagt bij aan een grotere innerlijke vrede en bevrijdend inzicht.


De laatste jaren wordt het ontwikkelen van opmerkzaamheid of mindfulness steeds meer toegepast als erkende behandelingswijze bij stress, chronische pijn en klachten op het gebied van angst en depressie. Maar ook als je weinig of geen klachten ondervindt kan deelname van waarde zijn. Het weekend is geschikt voor beginners en voor meer ervaren mediterenden en draagt bij aan een grotere innerlijke vrede en bevrijdend inzicht.

 

INFO

Stichting Khanti organiseert weekend Mildheid & Mindfulness

Wanneer: Van zaterdag 24 – zondag 25 maart 2018.

Waar: Shambhala meditatiecentrum, Geverstraat 48, Oegstgeest.

Kosten: klik hier. Download het aanmeldingsformulier pdf of meld je hieronder online aan.

Meer info: Gertrude Krayenbosch of tel. 06-42580607.
Zie ook www.mettameditatie.nl

 

 

 

 

 

 

Frits Koster mediteert sinds 1979 en heeft zes jaar als boeddhis­tische monnik gemediteerd en gestudeerd in Zuidoost Azië. In 1994 is Frits uitgetreden. Hij begeleidt meditatieactiviteiten en is auteur van diverse boeken (uitg. Asoka en Boom). Frits werkt als mindfulness- en compassietrainer in de GGZ en is verbonden aan opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in Nederland en andere Europese landen. Zie www.fritskoster.nl.

Data: Zaterdag 24 – zondag 25 maart 2018.
Aanvang: Zaterdag: 11.00 (entree v.a. 10.30 u) – 13.30 u / 14.30 – 17.30 u / 19.00 – 21.00 u.
Zondag: 09.30 – 13.00 u.
Plaats: Shambhala meditatiecentrum, Geverstraat 48, 2342 AB Oegstgeest.
Begeleiding: Frits Koster
Kosten:
  • Voor particulieren wordt € 100 / 115 (naar draagkracht) gerekend.
  • Bovenstaande kosten zijn voor het gehele weekend, inclusief koffie en thee.
  • Graag zelf lunchpakketjes meenemen en een meditatiekussen of -bankje.
  • Bij onvolledige deelname wordt € 32 / 37 (naar draagkracht) per dagdeel gerekend.
  • Voor zelfstandigen en mindfulnesstrainers wordt € 140 (of € 45 per dagdeel) gerekend, er wordt dan na ontvangst van de betaling een betalingsbewijs gestuurd naar het opgegeven adres.
  • Deelnemers voor het hele weekend hebben voorrang.
  • Als je mee wilt eten (vegetarisch) op de zaterdagavond dan kost dit € 9,50 extra.
Meer info: Gertrude Krayenbosch, tel. 06-42580607. E-mail.  Klik hier voor e-mailcontact. Zie www.mettameditatie.nl voor meer info.
Opgave: Inschrijven is mogelijk door onderstaand formulier ingevuld op te sturen en het deelnamebedrag te storten op IBAN-rekeningnummer NL40 INGB 0005 6967 89 van Stichting Khanti te Leiden, o.v.v. ‘maart 2018’. Als het aanmeldingsformulier en het deelnamebedrag ontvangen zijn wordt een bevestigingsmail gestuurd. Als het weekend volgeboekt is volgt er ook een bericht en wordt het deelnamebedrag teruggestort.

Aanmeldingsformulier:

Voornaam en achternaam:
M / V ManVrouw
Geboortedatum:
Indien van toepassing:bedrijfsnaam:
Telefoon:
Adres (straat en huisnummer):
Woonplaats: (postcode en stad):
E-mailadres:
Beroep/dagbesteding:
Meditatie-ervaring in het kort (methode(s), waar bij wie, sinds hoe lang, regelmaat:
Ik doe mee aan het weekend Mildheid & Mindfulness van 24-25 maart 2018.
Ik doe mee als: particulierzelfstandige of bedrijf
Kosten :
Opmerkingen:
Eten: Ik eet mee en maak € 9,50 extra overIk eet niet mee
Datum: