CD Inzichtmeditatie

cdinzichtmeditatieDe CD ‘Inzichtmeditatie’ biedt luisteraars de mogelijkheid om thuis kennis te maken met de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie, een van de meest beproefde meditatietechnieken uit het Theravada Boeddhisme.

De CD bestaat uit vijf onderdelen. Na een inleiding volgt een geleide meditatieoefening met praktische adviezen voor het beoefenen van zit- of ligmeditatie. In het derde onderdeel komt de beoefening van loopmeditatie aan bod; het vierde onderdeel is gerelateerd aan de positieve invloed van opmerkzaamheid op het hanteren van stress.

De CD wordt afgerond met adviezen over de toepassing van mindfulness of inzichtmeditatie in het dagelijks leven.

De CD kan afzonderlijk of in combinatie met het boek ‘Bevrijdend inzicht’ worden gekocht en is zeer geschikt als een kennismaking. Daarnaast stelt de CD meer ervaren mediterenden in de gelegenheid om thuis hun meditatieproces zo nu en dan te toetsen of te ondersteunen. Ook is ‘Inzichtmeditatie’ bedoeld voor mensen, die om bijvoorbeeld gezondheidsredenen moeilijk aan georganiseerde meditatieactiviteiten mee kunnen doen. In alle gevallen is het een auditieve gids naar inzicht en innerlijke vrijheid.

Het boek kan gekocht worden in de winkel of klik hier en bestel het audioboek on-line.

Uitgeverij: Asoka. ISBN: 90 5670 057.
Prijs: € 15,95.
Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

 

Inhoudsopgave:
1. Wat is inzichtmeditatie – 4:09 min.
2. Praktische adviezen voor het beoefenen van zit- en ligmeditatie – 38:15 min.
3. Adviezen voor de loopmeditatie – 7:01 min.
4. Opmerkzaamheid als stresshantering – 19:03 min.
5. Meditatie in het dagelijkse leven – 3:30 min.

RECENSIES

  • ‘Goed zelfhulpprogramma bedoeld voor mensen die last hebben van stressklachten en op zoek zijn naar zelfhulpmiddelen om te kunnen ontspannen en klachten te verminderen. In het meegeleverde tekstboekje worden de methodieken duidelijk toegelicht. De CD kan gebruikt worden als stresspreventie middel. De CD start met een inleiding over het toepassen van de methodieken; de teksten worden ingesproken door Frits Koster en Carla Kamerling. De diverse methodieken/oefeningen zijn eenvoudig te volgen en geven echte rust en ontspanning. In de verschillende onderdelen leer je diverse technieken te ontwikkelen zoals de zit- en ligmeditatie en de beoefening van opmerkzaamheid als stresshantering. Het is nodig om de tijd te nemen voor de uitvoering van de oefeningen, waarbij signalen van buiten moeten worden voorkomen. Zeer goede CD om op een prettige wijze te ontspannen en kennis te nemen van meditatie technieken. Een echte aanrader.’
    – Gert Otter, redacteur en beheerder van www.burnin.nl, de meest uitgebreide Nederlandse website over burnout